aspect

joi, 22 martie 2012

NOU: Sapun "Sweet grape "


Ingrediente : unt de cocos, unt de babassu, ulei palmier, ulei orez, ulei de floarea soarelui, ulei de ricin, apa, NaOH, pudra de struguri, uleiuri esentiale de ylang-ylang, bergamota si lamaie.


*Uleiul de cocos este folosit cu succes in diferitele probleme ale pielii, prevenind uscarea ei.
*Untul de babassu  formează un strat de protecţie, liniştitor atunci când este aplicat, el fiind benefic atat pentru tenul gras cat si pentru ten uscat, hidrateaza pielea usor, fara a contribui la un luciu uleios, are proprietati similare cu ale uleiului de cocos.
*Uleiul de palmier netezeste pielea, o face mai fina si matasoasa, o hidrateaza si protejeaza de uscare.
*Uleiul de ricin are efecte antiiritante, calmante si emoliente. Este un bun umectant si reduce petele şi pigmentaţiile pielii.
*Uleiul de floarea soarelui protejeaza pielea si actioneaza ca un dezinfectant;
*Uleiul de orez este un puternic antioxidant, de 10 ori mai puternic decat vitamina E, protejeaza pielea de agresiunile externe, calmant si emolient datorita fitosterolilor din compozitie, activeaza microcirculatia, lupta impotriva imbatranirii cutanate, dreneaza si descongestioneaza, patrunde rapid in piele si o la lasa moale si catifelata;
*Pudra de struguri este bogata in compusi activi, cu proprietati puternic antioxidante, din care cel mai remarcat este resveratrolul , este bun tonifiant si restructurant, stimuleaza refacerea retelei de colagen, pastreaza supletea si fermitatea pielii;
*Uleiul esential de ylang-ylang este benefic pentru calmarea pielii sensibile, echilibrarea tenului mixt si a secretiei de sebum, este tonifiant al pielii, echilibrant ,stimulant circulator si sedativ nervos.
*Uleiul esential de bergamota este antiseptic, antifungic, antiviral, antibacterian, regenerant cutanat, cicatrizant  si purifiant, fiind util in tratarea pielii iritate, cu eczeme, ten obosit, devitalizat, accneic, bun contra stresului si insomniei.
*Uleiul de lamaie este benefic pentru descongestionarea pielii, negi, in alinarea durerilor musculare si articulare, tonifica si stimuleaza circulatia, bun deodorant si echilibrant al pielii grase.

Aroma sapunului este un dulce -proaspat, te improspateaza fizic si mental !



                             O  ZI  MINUNATA TUTUROR !

2 comentarii :

Arata f bine!!Pudra de struguri da culoarea aia putin albastruie-gri din mijlocul sapunului? Ylang-ylang este unul dintre uleiurile mele preferate, sunt sigura ca e un sapun foarte delicios pentru piele.
Natalia

Buna Natalia!De la pudra de struguri s-a facut o nuanta maroniu foarte deschis,ce se vede pe mijloc,chiar nu ma asteptam la asa nuanta,nu e deloc albastruie.Ylang-ylang n-am folosit pana acum,dar imi place.Pupici.

Trimiteți un comentariu

Featured Posts